Homenatge del Carmel a Salvador Allende

Un any més, el barri de El Carmel acollirà l’acte d’homenatge a Salvador Allende Gossens, President de Xile entre 1971 i 1973. El Centro Salvador Allende de Barcelona i un Comitè ciutadà per diverses entitats cíviques, associacions de veïns i veïnes i formacions polítiques i sindicals organitza des de fa més de 30 anys aquest acte en memòria de Salvador Allende, com a tribut i homenatge a l’experiència transformadora de la Unitat Popular, que va ser violentament suprimida pel cop d’estat de 1973.

Aquest any l’acte comptarà amb els parlaments del President del Centro Salvador Allende a Barcelona, Sr. Eulogio Dávalos, i de dos convidats especials: el periodista Jordi Évole i el sociòleg i analista polític Marcos Roitman.

S’escoltaran les últimes paraules de Salvador Allende el matí de l’11 de setembre de 1973 i les entitats i persones que ho desitgin podran participar en l’ofrena floral en el bust del President instal·lat a la Plaça. Com cada any hi haurà Salva i traca a càrrec dels Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda i els components del FOC.

Aquest any hi haurà dues destacades actuacions musicals: a l’inici de l’acte, en l’any del centenari del naixement de Violeta Parra,  actuarà el grup Loro Choroy. Per cloure l’acte, comptarem amb la presència del cantautor Luis Pastor.

L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona (Districte d’Horta-Guinardó) i de Casa Amèrica de Catalunya.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.